Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Lyssna på inläst version: https://youtu.be/WqFHYNbXc_g


Vi som aldrig sommarpratade i P1

Vi var nog många som aldrig blev tillfrågade
av redaktionen
om vi kunde tänka oss att sommarprata i P1
detta trots att vi hade en del att säga
vi hade ju också levt våra liv
haft våra motgångar
precis
ungefär
som de utvalda
kändisarna

Men det var nog bra att folk slapp höra
vårt sommartjat,
de kunde ju satt det bruna guldet
i fel strupe

vi var för ointressanta
för oviktiga, för imbecilla
som baciller
på samhällskroppen

vad vet vi om livet
vi som aldrig sommarpratar,
vi har inget att komma med
inga lärdomar
ingenting
bara fördomar,
vad vet vi om livet
mer än att vi ingenting vet
och det vet de ju redan
de vet
att vi ingenting vet
vi vet alltså bara det som de redan vet
och inte ens det vet vi.

Himlen är blå
och det är fortfarande så
att de utvalda är få.




Fri vers (Fri form) av Jeremiah Karlsson
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-12 16:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Vi har alla en historia som är värd att berätta!
2020-06-14

  Larz Gustafsson VIP
Jag lyssnar aldrig på radio.
2020-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Jeremiah Karlsson
Jeremiah Karlsson