Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är ni säkra på att ni vill veta?

Är ni säkra på att ni vill veta?
Här sitter jag och tappar penna efter penna, slänger bok efter bok längs med rummet. Jag vill inte sitta här på den slitna stolen, i denna dammiga gamla hålan.
Tomma väggar, ingen dörr, inga fönster. Inte en enda tavla att vila ögonen på.

Luften är torr, jag har ingen luft kvar i lungorna. Min hand vilar på det iskalla stenbordet, den vissnade tulpanen stirrar in i mina tomma ögon. Min kropp täcks av min farmors uråldriga klänning, den gula klänningen som jag hittat i klädkammaren i samma färg.

Jag lyfter min kalla hand från stenbordet och tänder det nästan nedbrunna stearinljuset, i hopp om att det ska ersätta ljuset från det icke-existerande fönstret. Nu kan ingen säga att jag inte har försökt, nu har jag gjort mitt.

Jag vill ut härifrån, så jag vänder mig i snurrstolen, men det enda jag får syn på är ännu en vissen tulpan, den är ilande gul, så gul att det sticker till i mina trötta ögon. Fortfarande ingen dörr, hur noga jag än letar.

Jag får väl sitta här ett tag till.




Övriga genrer av Neaskriver
Läst 295 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-13 00:50



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Du lyckas ge bitterheten ett ansikte.
2021-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Neaskriver