Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vaket sovande.


Sömnen


Mörket föll, det varma tunga mörkret
och tystnad kom
där det fanns läkedom för hjärtat.
Men inte för honom.

För med sömnen som infann sig
öppnades ett otydligt land
där hans sinne vandrade oändligt
på jakt efter sensation.

Övermannad av blind rädsla;
nattens gud stod plötsligt över honom.

Med all sin rädsla för sin tid
med alla korrigeringar av självförlåtelse.
För vad han hade tänkt i hjärtat
men aldrig genom ord förolämpat.
För vad som förstås aldrig bör blomstra;
den sammansatta rädslan för en hel livstid.

Tanken lika avskräckande
som en kvinna som öppnar sin behå
vilken röjer en svärm av smuts och möglig lukt.

Liksom deodoranten blivit av henne ratad
stirrade han övergiven ut ur fönstret.

Där i den goda tystnaden skakades världen om;
han såg stjärnorna med ro, det tilldragande vilda.
Skönt doftar jorden snart, men inte redan nu.

Han kände den överhängande döden
för de stora tingen och motståndet
som stängde sig själv: namnlöst, formlöst.

Bidan efter en ny tid och epok.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 1409 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-13 06:30



Bookmark and Share


    lydriket
"För vad som förstås aldrig bör blomstra"

I detta ser jag barnet som kan blomstra utan att förstå. Eller, i sin antites, den vuxnes minskade spontanitet i benen i takt med årens lager av ökat förstånd.

En text att läsa långsamt och låta växa fram som ett slags meditation i en tyst biosalong.
2020-06-16

  Jeflea Norma, Diana. VIP
sömning, sovande och overkligt, det finns många synonymer på engelska.
Njut av en vacker sommar i drömsk helgen dag och natt.


https://www.thesaurus.com/browse/somnolent/3

2020-06-13

  alicja lappalainen VIP
En immanent och transcendent nattresa
2020-06-13
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen