Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SAMMA SAK OM IGEN


Ingen organisation säger dom
endast löst sammansatt.
Hur kan dom samordna sig så fort
inför något så stort?
Dom kan bara upplopp och kaos.

Var får dom alla klibbor ifrån
alla banners och alla tröjor?
Vem fraktar dom till alla städer?
Lokalbefolkningen tror jag inte vill sabba.

Vem bistår med pengar och vem
är det som tjänar på det,
att alla som skadas och alla som mördas
och att ordningsmakten böjer knä?

Det ser ut som det alltid gjort
och i alla tider av krig.
En sitter och skor sig på krigets
båda sidor, pengar till den ene
pengar till den andre, själv går han fri.

Den som styr men som inte syns
med dödens agenda i sin hand.
Han har verklig makt i allt, precis allt.
Skriker dock högst, kallar sig offer, förföljd.
Varken svart eller vit, men stinker skit.

Skriker att det är synd om den stackarn
på grund av klibba på dörr, eller
minnen från förr, att alla hatar
utan motiv bara för att han är han.
Tänker etniskt rent och fint.

Värnar helst sina egna
våra egna vill han blanda och förstöra,
degradera och förgöra.
Demoralisera med mera,
med allsköns uselhet.

Det är därför upploppen kommit
till-stånd i städer runt vår jord.
Kaos med söndra och härska
har inget med ras att göra, utan
sanning mot den djupa staten.

(Klibbor= Klistermärken)




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-13 12:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar