Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Två ggr corona

I.

I dessa tider av kris och corona
säger sig många vilja måna
om gammalt folk - de som är äldre,
medan andra tycker man borde hellre
tänka på vinster och ekonomi -
så kan det gå i en pandemi!

 

II.

Som romare kan vi dyrka Pomona,
fruktens gudinna, som vart år förvåna
oss med goda druvor som blåna
(och även päron som stundom gråna) -
Jo, efter dessa gåvor vi tråna,
som i den gamla schlagern 'Ramona'.
Spänningen kan väl få oss att dåna:
tänk om vi blir bitna av virus-corona!




Bunden vers (Rim) av Björn Nilsson VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-13 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP