Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En av mina favoriter som ung var Thomas a Kempis. https://sv.wikipedia.org/wiki/Thomas_a_Kempis


"I Dig är allt"...


"O Gud, Du som är Sanningen! Gör mig ett med Dig i evig kärlek! Jag är ofta led vid att läsa och höra om många ting; I Dig är allt vad jag önskar och efterlängtar."

Thomas a Kempis ur hans bok "Om Kristi Efterföljelse".


Just så är mitt tillstånd just nu

i febersvaghet och sängliggande


Trosstärkande att någon som levde

för så länge sedan kände likadant


så underbart att få möta dessa en dag


Min högsta önskan och bön är att få

likdanas med Gud genom umgänge

så den sargade världen får se Jesus


genom mig och alla som valt efterfölja

Jesus Kristus i Hans fotspår då Han

gick här nere som vårt föredöme


Gå in i Din kammare och plocka fram

din bibel och studera den till liv genom

att bjuda in Honom i ditt hjärtas innersta rum

Då får du "den frid som övergår allt förstånd"

Mitt i all oro och ofrid som nu råder i världen.




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 356 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-06-13 18:12



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ett bra råd i dessa tider...
2020-07-11

  Salvation Pepper
Bestyrker mare om de två sista raderna.
2020-06-17

  Eva Helene VIP
Så fint och upplyftande att ta till sig i sjukdoms- och orostider!
2020-06-15

  Niliboy
Som en kristen behöver läsa!
2020-06-14

  Niliboy
Ja, i skriftens ord å i helgon som vägleder blir vår själar upprymda å dom är ju så visa! Den heliga skrift å böcker som hämtar kraft därur är de enda böcker vi bör läsa.
Varför läser vi! Vishetens å den heliga Ande infinner sig strax å vi svävar i glädje och förtröstan å siktar på det eviga livet!
2020-06-14

  mare VIP
Tänk att vi som
tror på kärlekens fader
aldrig behöver
känna oss övergivna
aldrig frukta de
mörka krafterna
vi är omringade
av ljusets änglar
skyddade dag & natt
vilken oförklarlig
sanning!
2020-06-14

  mare VIP
Talande text
sista två rader
så underbara!
2020-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP