Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen titel

Du flätade en kropp utav vide och
byggde ett hus över mig
och lät verkligheten sakta konsumera det
Men hur jag än gick igenom ritningarna
kunde jag inte bygga huset igen

Jag fick bo under ett äppelträd
medan du ordnade med presentationen
sedan den omgivande verkligheten låter alla
spela teater i parken nedanför
till dess att mitt mörkare jag kommer slutligen
med något som fötts orent av texten du skrivit
bland de svartvita fåglarna i hamnen
Så att bygga hus över mig
och nära mig
är en plågsam påfrestning inte sant
Men det enda jag nu behöver bekymra mig om
är att gå ut på trappan och omslutas av vinden
och den duvblå himlen och glömma bort
var jag kom ifrån




Fri vers av Lennart Andersson
Läst 108 gånger
Publicerad 2020-06-14 00:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Andersson