Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt skriven till en av världens bästa människor.


Till dig.

I dina ögon kan jag se hela världen.

Från sprudlande gator i Buenos Aires, till fulla barer i New York.

Jag kan nästan känna smaken av avslagen öl och sträv Gin när jag ser ditt leende.

Känna lukten av solvarma gator i främmande städer.

Jag kan känna lukten av ditt hår när jag går förbi öppna hav.

Jag kan se framför mig den lilla rynkan i din panna när vi suttit på uteserveringen vid Dog bar, där vi så många gånger blivit fulla och skrattat.

Jag kommer ihåg alla gånger vi somnat i soffan efter alldeles för många öl på O’Connors.

Eller alla gånger vi ätit middag och sett på film mitt i natten.

Ja, i dina ögon kan jag se hela världen.

Och du får mig att längta dit.

Jag längtar till sena kvällar på mörka pubar i London.

Eller varma dagar på marknader i Berlin.

Jag ser fram emot att sitta på balkongen varma kvällar i juli och lyssna på dig när du pratar om allt du upplevt.

Jag ser fram emot långa dagar på Fotografiska och Moderna museet.

Jag ser fram emot krispig rosé på alla uteserveringar i Uppsala och kallt kaffe på balkongen i Gottsunda.

Vi har upplevt 340 äventyr, men jag längtar efter en miljon till.




Fri vers av Konstnärssjäl
Läst 119 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-14 22:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Konstnärssjäl
Konstnärssjäl