Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2016-11-27


Då orden mist sin mening, vad är då kärlek säg?

 

"Saknaden ger själen ingen ro,

tömmer hjärtat på blod

och gror däruti..."

 

 

Jag saknar Dig,

viskar vinden i skogen

bland gran och tall

uti björkarnas lövklädda kronor

sorgset sökande

sin frände

 

Jag saknar Dig...

 

då solen möter havet

och dagen sakta ger sig av

där i skymningens fallande mörker 

då, när vågorna samlas

sökande tröst i klippans

fasta famn

 

Jag saknar Dig...

 

då regnets droppar

och himmelens alla stjärnor

än glittrar likt ljuset

i Dina ögon

såsom de ock gjorde

då, den natten

Du lämnade

mig

 

 

Jag saknar Dig

 

 




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-15 15:07



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
Fantastisk dikt. Jag gillar hur du låter jag saknar dig bära dikten framåt. Snyggt.
2020-10-16

  DominiQueen
Så smärtsamt gripande och samtidigt sakralt vackert, och så starkt med upprepningarna.
Bravo
2020-08-29

  Lars Hedlin
Stark i känsla berör på djupet
2020-07-14

  lodjuret/seglare VIP
Även om vi alla vägen vandra, så där som just de andra, som före på stigen gått, kanske ser somliga livet i grått, trots vi väl ej varann då klandra? Din text har gjort sig förtjänt av ett dussin rosor av di gula, samt ett fång liljekonvalj
2020-06-17

  Nils-Robert
Så sorgset, så melankoliskts men så vackert diktat om saknad
2020-06-16

  M:tin
Saknaden kan vara stor, fint!
2020-06-15

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skrivet om saknad!
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP