Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rangerbangården

Kråkor över hustaken
en tärande mystik
ljuset vid minneslunden
kampen mot vindarna
glaset i cirklarna
rörelser utan mönster
någon viskar orden
still på rangerbangården

Tågen kommer och går
färd utan konduktör
bara den vita damen
en mörk rangerbangård
någon läser minnesord
där rallarrosen växte
det gnisslar och tjuter
ingen hör på sångerna

Svart sveper skuggan
över rangerbangården
tårar över stenarna
där svårmodet vilar sig
svarta damen kliver
osynligt över rälsen
men bara det onaturliga
framkallar mystiken

Korpar över hustaken
skymning tänder ljusen
och nattens vilda andar
står still vid väntsalen
glaset stannar plötsligt
öppnar förseglingen
vid rangerbangården
hörs mumlande röster

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 405 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2021-01-21 06:59



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Fint och med intressanta metaforer!
2021-01-23

  överlevaren VIP
Mycket bra ordat, gillar!
2021-01-23

  lodjuret/seglare VIP
Hur skönt är det då Eva,
att blott genom visor som leva,
sånger om människa och tåg,
där mänsklighet nog bär sång i håg, där även vindspel hörs ringa,
där liv och tid synts tinga...
2021-01-21

  Blomma-Stjärna VIP
suggestiv och mystik - rangerbangård var ett nytt ord för mig
2021-01-21

  Magdalena Eriksson VIP
Tycker om den dova morriga texten... ödesmättad och tid förvandlerska och tid mörderska tänker jag.
jag tror inte det går att fånga en enda ande i glaset men din dikt kan ringa in henne...
2021-01-21

  Ewa-Britt Nilson VIP
U r växlande vy
L etas fram sky
J a mörkrets by
O m den sig bry
S en dess följe ty...
2021-01-21

    Lena Staaf VIP
Din dikt målar fram en kuslig stämning med magiska inslag. Det stillsamt övergivna som ändå rör sig. Något från avlägsna tidet som åter får liv.
2021-01-21

  AiA Maria den fria

Upplevelsen
av din text
skapar stark
IN-levelse

fint att få vara där på bangården en stund:)

Tack!
2021-01-21

  Solstrale VIP
Kan verkligen se känna och höra din gestaltade historiska vers som en radioteater från en gammal transistor skaldas ut! Mycket dramatiskt bar skrivet! Repeterandes av vissa ord! Genialiskt!
2021-01-21

  Öknens Ros VIP
På en gammal rangerbangård ses och hörs märkliga ting.
2021-01-21

  Maria Sundelin VIP
Känner vingslagen från historien
2021-01-21
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO