Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en text direkt ur märkligheten..


i aldrig mer än så

 

visst har det hänt att jag fallit till föga, blåst bubblor i såpa i motvind, lagt en patiens i knät på den som vrider sig ur. och visst har det hänt att jag knäböjt i förödmjukelse och förnedring; men aldrig utan efterföljande nåd eller lindring. och visst. har jag kastat alla tvivel över axeln likt salt i trollnatten. och. visst har det hänt att jag gurglat stekflottet från pannan och visst har det hänt att jag sovit mig genom sällsamma dagar och visst har det hänt att jag smekt en kuk som inte var min att smeka. visst har det hänt.

det är när det kryper nära som jag vet vad som är viktigt. det är när daggen inte faller på sina strån. det är när jag sover lätt och drömmer om döden om och om igen. det är när samlarna slutar prassla med sina påsar. det är när molnen formar sig likt en ängel. det är då. det är nära. det är då det brister.

så samlar jag mina rester; vapen och gottepåsar. vi kan aldrig veta vad som väntar härnäst.




Prosa av kerstin skriver VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-06-15 21:39



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Det är inte dikter du kallar dina texter...de är prosa. Men i den vackraste diktens dräkt. Ju. Jag undrar mycket va fan döden har här att göra.
2020-06-16

    ej medlem längre
Vackraste bikten är denna dikten, så vibrerande av poesi och liv. Visst har märkliga och mänskliga saker hänt. Och livet har så mycket kvar att bjuda. En riktig midsommarkarmell i full blomning!
2020-06-16

  Nils-Robert
En text som vänder och vrider på orden och målar ett collage av händelser ur livet och avslutas med en cliff- hanger där läsaren får vänta på nästa kapitel.
2020-06-16

  Blomma-Stjärna VIP
jag älskar den här texten direkt ur märkligheten - den känns så äkta, jordnära, sensuell och - mogen! -
vad väntar härnäst?
2020-06-15
  > Nästa text
< Föregående

kerstin skriver
kerstin skriver VIP