Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

slå följe

längtan är urverket

tillvarons nav

din självklara närvaro

och ensamheten

faller i glömska

i minnets djuphavsgrav

mareld ur fjärdens djup

väcker känslans verklighet

en öppen hamn där

okända fartyg möter

andra främmande

upptäckarlusta spelar spratt

med aniktets rodnande uttryck

mättas luften med lekars ord

och tystnadens tungor

du och jag hittar en sång

i ögonvrån sjunger utan ljud

från sinnenas scen

där vi möttes

ett obevakat ögonblick

i varandras leenden

ber bönen om mirakel

insikten slår ned

påminnelse i föränderlighet

ändlöst underverk




Fri vers av Per Rydberg
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-16 09:09



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Rubriken stämmer bra med dikten som löper på där varje ord löper in i nästa som ett pågående flöde...
2020-06-16

    Lena Staaf VIP
Skir och ändlös dikt om ett möte i kärlek.
2020-06-16
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg