Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dystra syster

Dystra syster,
bli aldrig som mig
ditt hår bär en lyster
och dina ögon lyser
på ett sätt mina aldrig gjorde.

Du bär den självklara hållningen
hos den som alltid gjort det hon borde.

Jag är två år äldre
och jag bär på många fler erfarenheter
på gott och ont,
jag är mognare och inte lika omedveten
i din ålder var jag mer rebellisk, mer enveten.

Men jag saknar min oskuld, min naivitet
ärren löper över min hud,
blixtar fyllda av elektricitet
minnen från elchocker
och fotografier i berlocker
minst 400 volt mot tinningen
varje gång jag bränt mig på deras ondsinthet.

Bevara din barndom så länge du bara kan,
lyssna på mig, låt mig hålla din hand.
Tonåren är ett stormigt hav,
men du är snart i land.




Bunden vers av amygdala VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-16 20:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP