Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Farfar och jag

 

Jag var barn och det var evigt sommarlov, jag hade på mig röda shorts och ett linne och jag sprang ut i gröngräset före frukost medan juniluften ännu var sval mot mina bara ben.
Jag älskade att cykla och jag älskade att bada i sjön.

Jag gick och hälsade på hos de gamla. Farfar låg alltid på rygg i sin soffa på kammaren och vilade, med händerna knäppta bakom nacken. Det var halvskumt och ovädrat där på kammaren. Jag hade sett honom ute, när han kom från Läckströms specerihandel nån gång. Då stannade farfar och andades tungt, stod lutad mot gärdsgården och hostade.
Men han gick sällan ut.

Sommarlovet var evighetslångt. Jag älskade att vara ute och leka. Jag var fri.
Jag tänker på farfar. Han har kommit ikapp mig nu.



Prosa av Måna N. Berger
Läst 206 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-06-17 01:17



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Min lastgamla farfar var även han alltid mig nära, nej han är mig nära. Han var 106 år gammal då han dog, men nej, han har aldrig dött. Han lever för fullt i mitt åldrande sinne. Tack Måna för din djupa betraktelse!
2020-09-02

  Eva Langrath VIP
Fin text som jag kan känna igen mig i.
2020-06-17

  i af apa
Ja till slut kommer de gamla ikapp. Fint berättat.
2020-06-17

  morgonstjärna VIP
Verkligen fint, nostalgiskt perfekt in i detalj, avslutet five points
2020-06-17

  Briza media
En så vacker liten berättelse! Glädje, barndom och vemod, tidens gång. Fint.
2020-06-17

  Larz Gustafsson VIP
Mycket fint.
Vackert.
Själv minns jag min barndom med behag. Det är ju oftast så man minns den.
Morfar och jag var det i mitt fall.
Farfar och farmor bodde i Boxholm.
2020-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger