Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivel

Rollo May skriver i MODET ATT SKAPA att det mest kreativa tillståndet uppstår när vi är tvärsäkra och tvivlar samtidigt.

Det är lätt att tvivla på sina dikter. Hur ska vi känna oss säkra på dem?

logo för Poeten Salvador




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-20 18:07



Bookmark and Share


    Mim
Säkra på dikterna blir man nog när man är nöjd med språket och budskapet i dikten/dikterna?
2020-06-24

    Mim
Först tvivla, sedan stå stadiga i vårt mindset! Fint skrivet!
2020-06-24

  bibbi ahrnstedt
Fint tänkt, säker är man om man går in i känslan fullt ut.
2020-06-21

    ej medlem längre
säker - gör en bok av dom =) men då är det mer osäkerhet när den är klar - om någon alls vill läsa den. men om du ger den till din älskade eller nära vän fungerar det nog. =)

det där med att tvivla. det finns ju uttrycket "kill your darlings". det betyder att, om man tror att något man skrivit är BÄST ÄR VÄRLDEN!!! så är det nog inte det, och ger bara uttryck för vårat ego. bäst att ta bort det då. det ska ju funka för alla.

eller som aforismen säger: en amatör tror sig skriva som en gud, ett proffs tror sig skriva okej.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP