Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vägrar stödja lögnen och medvetet bli en lögnare!

Varför ljuger vi så mycket
är det för att vi vill roffa åt oss av sista stycket
Att förändra en människas ord
blir som att plantera ogräs i sin egen jord

Även om det råkar vara så, att du har rätt att tycka synd om dig själv
ger dig inte den saken, dig rätten, att komma med orättvist gnäll
Sanningen skall vara allas vårt rättesnöre
om vi ljuger, blir våra ord inte värda ett enda öre

Du kan ljuga hur mycket du vill
men du vinner respekt genom att tänka till
Va inte dum i huvudet
för med lögner fastnar du nästan alltid i skruvstädet

Om du analyserar
och kontrollerar
Och inte ser någon bravur
i att förändra sanningen för eget bruk och använda ett felaktigt tidur

Så stannar du inte i utvecklingen
för du vill väl inte bli gammal och dumförklarad för en tid som redan är genomliden
För i dåtiden går det oftast att kontrollera sanningens innebörd
och giltigheten i lögnarens vittnesbörd

Självklart syns lögnen tydligare i våra meningsmotståndare
för att vi vill pulvrisera deras lögner och utöka ljuset på dem med vår bländare
Och när vi bevisar en lögn för vad den är
så bevisar vi också vem våra motståndare är

Självklart vill dina motståndare som använder en lögn inte se sanningen i vitögat
den sanningen har vita mot indianerna åtskilliga gånger glödgat
Nu ser jag samma saker hända igen t.o.m. inom svedala rike
lögnerna haglar, men till dem blir jag gärna en förrädare oavsett om jag hamnar i ett dike

Ja, jag hör inte hemma bland lögner och skit
men respekterar olika åsikter för att jag vill inte jämföras med Hitler som vår allsmäktige parasit
Jag beundrar den
som kan förändra och lära mig något nytt utan att använda en lögn




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-17 14:50



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Stödja vad?
2020-06-17

  morgonstjärna VIP
det fina med dåtiden är just sanningen innebörd i nutiden
mycket lögner cirkulerar
av en fjäder blir snart en höna
som ventilerar och snart
en snöboll som ramponerar
ett helt land
2020-06-17
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP