Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av "Uncomfortable Conversations with a Black Man" av Emmanuel Acho


Vit allergi

Den sitter i dina ögon
när du rensar bort Ahmed och Saffiya
från Bengt och Lisa i ansökningspapperna

Den sitter i dina ögon
när du förväxlar mörk hud
med smuts och nattens faror

Den sitter i dina känslor
när du blir mer rädd för en grupp av svarta män
än en grupp av vita män

Den sitter i ditt språk
när du tror att du har rätt att säga
n-bollar eller n-ordet

Den sitter i ditt huvud
när du tänker att svarta människor
inte har rätt att säga n-ordet

Den sitter i ditt tänkande
när du säger att det räcker
med att inte vara rasist

Den sitter i ditt medvetande
när du tänker att det här är ett problem för andra
som inte berör dig

Den sitter i ditt sinne
om du inte kan känna att du blev uppfostrad
till att bli rasist




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-17 15:41



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Den största fördomen, är att tro att du inte har någon fördom.
Å andra sidan om du vet att svarta grupper av ungdomar har mycket högre brottsstatistik än vita grupper och därför undviker dem, är det en fördom?
2020-06-18

    Lena Staaf VIP
Alla de där försåtliga tankarna och föreställningarna som finns fast vi inte tror det.
2020-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP