Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnkungen

Jag minns när jag var fyra år

I sin oändliga kärlek
hade min mamma och min mormor
funderat på om det inte var dags
att den lille pojken fick en hatt
nu när solen sken så starkt
på hans lilla krulliga skalle

Sagt och gjort

Färden gick till Nora centrum
till herrekiperingsaffären
där Siv med de stora brösten
tronade bland tweed och polyester

Mamma, mormor och Siv
tävlade om att placera
den ena hatten efter den andra
på den lille pojkens huvud

Pojken - som tyvärr var jag
svarade med
att föra händerna mot huvudet
i en nonchalant gest
så att varje hatt som placerades
på huvudet med ens ramlade till golvet

Kvinnorna fnittrade förläget
och skyndade sig att plocka upp
den ena hatten efter den andra

Jag gick barhuvad ur butiken
Det var sommar och sol
Mamma och mormor var tysta
Jag skämdes en smula
för mitt beteende
men kunde inte låta bli
att också känna mig lite stolt




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-17 18:00



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Busig berättelse, gillar den, samt sättet att stå på sig. :)
2020-06-26

  Stanley Rydell
Tidig start på självständighet
2020-06-19

  Kungskobran VIP
En karl för sin hatt
2020-06-18

  Magdalena Eriksson VIP
Fint! att få tag i sin unge och inte låta nån trycka ned vare sig hatt eller skylt som vuxen är också fint. fint skrivet tar med detta in i midsommar. Hatten av!
2020-06-18

    Lena Staaf VIP
En kavat grabb som håller på sig!
2020-06-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP