Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett land av mjölk och honung!

Nationalsången borde inbegripa orden Mjölk och Honung, om vi har det så bra i vårt land.
Landet av mjölk och Honung...
Där klyftor mellan stad och Landsbygd är...
Där honung flyter i stadsbornas ådror, mjölken som flödar både på landet, och i staden, men förvaringen av kor sker på landet, eller?
Jo, tillfälligtvis.
Tillfälligtvis, eller Permanent! Det goda landet med Mjölk och Honung.
I affärernas hyllor finns massor av ; Både Mjölk och Honung.
Används dessa bibliska varor, i den stora omfattningen av inköp, som görs av människor?
Så vi har det bra, om vi ser till att vi har både mjölk och honung i affären.
(Tandläkaren får att göra, om vi endast lever på dessa varor).
Så kanske i ett land av mjölk och honung, att vi inte har det så bra!?
På biblisk tid...
Barn under ett år, får inte äta honung.
Visste de det då?
Men om uttrycket; Landet som flödar av Mjölk och Honung...
,Om det uttrycker landets överflöd...
I sådana fall, har vi lyckats...
Om man inte ser att vi har en statsskuld!
Varför har vi det?
Landets överflöd...
För den och dem som kan betala!
Försäkringskassan höjer pensionen med hundra kronor,
och sjukpensionen med femtiofem kronor.
Det är ju bra, att något höjs, kanske du tänker...?
Kanske att standarden höjs då?
Samhällets standard...
Och moralkakor...
Gjorda på honung.
Men det som höjs, är; att pensionen höjs...
Varför?
Jo, för att pensionärerna ska få det bättre, och de vet ju hur billigt en pensionär kan leva...
Lever mestadels på mjölk och kräm!
Det var den mjölk och honungen där det!
Och sjukpensionären; Varför höjs hennes "lön"?
Jo, för att det har blivit dyrare att leva i samhället, varorna i butiken har blivit dyrare, det beräknas bli dyrare att leva!
Och för att även på dessa femtiofem kronor, ska det dras skatt, när pensionären eller Sjukpensionären handlar...
Gud förbjude!
Att de sparar dessa pengar!
Som välfärdssystemet bygger på.




Bunden vers av Mim
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-18 03:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim