Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trevlig Midsommar! Sjung nu om


Stadsmusens små bestyr

(fritt efter Farmors visa)


När en liten mus ska ut och gå
vill hon gärna ha sandaler på
Hon är van att trippa fint på tå
och hon vill ju inte genomvåta fötter få
Kanske blir det en, kanske blir det två
promenader genom staden då

Men hon aktar sig för Mickel Räv
han är vacker men har tunga sträv
hela varelsen är ganska hal...
Hon vill mycket hellre gå på en och annan bal
Kanske blir det en, kanske blir det fler
kanske hinner hon med ännu mer

Hon vill se om världen blivit ny
och beter sig som en ingénue
där hon vandrar under sitt pa'ply
gör hon skillnad mellan adelsmus och parveny
Sedan går hon hem framåt klockan fem
Hon har ägnat sig åt Carp' Noctem




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Caprice! VIP
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-18 18:12



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Fiffigt flätat, roligt också.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Caprice!
Caprice! VIP