Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet är inte välkommen den är i krig med diktatur

Vem vill bo i ett diktaturland
där instängdhetens liv råder
man måste följa förordningar
finns absolut ingen nåder

Hårdförda regler krav & förbud
håller människor i schack
fler & fler lämnar dess mark
är glada för att de stack

Bakom stängda murar bor
det massor av tortyr
människor behandlas illa
av de hårdnackade som styr

Frihet är inte välkommen
den är i krig med diktatur
folk dödas för att de vill ha
inte leva instängda i bur

Demokrati är portförbjuden
bara diktatur ska råda som lag
stackars folk som tvingas leva
i underkastelse var dag

En sak som träder fram ur
det grumliga vattnet är:
det börjar likna detsamma
mönstret syns även här..

Lilla Svea är i stor förändring
allt ska förminskas & dras åt
håller det på som det nu gör
kommer det tona ren diktaturlåt

Politikerna har öppnat dörren
välkomnat den in för mer kontroll
yttrandefriheten har förminskas
mycket idag som går i moll

Regeringen hjälper glatt till
att möblera om på fosterjord
de struntar totalt i folket
kör bara över med sina ord!








mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-09-14 10:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP