Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Glad midsommar och må alla tider vara sommartider


Midsommarkontraster

det var en midsommar med främlingar
så törstande efter tillhörighet
var jag
som om jag hamnat på nordpolen
gästabud hos björnar av is
högljudda
lite skitiga sådär

min stressade längtan
ropade tyst efter mina egna
de trygga lugna
en sån här julpåskmidsommar
då nära kan spridas som granatsplitter
hamnade själv hos predatorer

snälla ta mig härifrån!

men idag bjuder himlen guldblått
serverar blåklint och jersmin
blandar gammal och ung
mina egna måbramänniskor
noga utvalda i saluhall
en plats för älskade och älskande
Leo
Putte, Miriam och sju till
Bosse ligger i magen och gror
mamma hänger på från evigheten

trygghet i varm hamn
vatten kluckar snällt och solen
vill steka vatten glittrigt
glödga ytan

bland människor jag älskar
vill äta upp er





Fri vers av Karin Jungå c/o Vemod VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-19 12:10



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
"Måbramänniskor"...det var ett bra ord, sådana ska man omge sig med...härligt...
2020-07-11
  > Nästa text
< Föregående

Karin Jungå c/o Vemod
Karin Jungå c/o Vemod VIP