Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till antologin Ångest


Ångest

Han bar sorgen

genom att gestalta
en form av ångest

 

Femtio år fyllda
var det fest i VästBerlin

 

Sextio år, arbetslös
men snart pension


Sjuttio år blev det
frågan om överlevnad


Närmare åttio år
läses nekrologer


Städaren menar
framtidsångesten samlar
minnen och sopor

 

Skådespelarna
gestaltade ångestens
gungande hjärta

 

Ska jag dö igen
i infarkt i filmskolan
aldrig älskarroll

De borde ge oss en chans
för gamlingar kan älska

 

Vi har vårt mörker
och våra hemligheter

Snart ångestparad




Fri vers (Fri form) av Fredrik P. VIP
Läst 187 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-19 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP