Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tog hela tröga midsommarhelgen före fick snurr på de här raderna. Hade ingen koll på Kjell Sundvall var norrbottning, och hans lilla kultfilm Luleå-producerad, nära min barndoms somrars trakter.


Somrig 6 : Tur Runt Vädret

 

 

Vi hade i alla fall tur med vädret

 

Vi hade i varje fall dur bland molnen

 

Vi höll ju i vart fall tre hjul på vägen

 

Vi hade blott här och var strul med städer

 

Ni hurrar om aldrig föll skur längs färden

 

Vi gladdes åt duggregn där under trädet

 

Vi hann se i vissa fall djur med kläder

 

Vi hörde i flera fall tjur med tjäder

 

Vi föll i sömn, fasligt skön tupplur - jädrans!

 

Det kunde i alla fall varit värre

 

Ni trodde nåt måste va lurt med gärdet

 

Vi körde i bästa fall fullt med bräder

 

Vi gjorde i värsta fall slut på bränslet

 

Vi hade i elva fall sju var fjärde

 

Vi hade i kalla fall kul med värmen

 

Ni tyckte man borde bli sur av glädje

 

Vi föreföll fräcka figurer däri

 

Vi fick oss åtminstone ut stort värde

 

Vi märkte i flesta fall hur här är det

 

Vi tog oss i vart fall en tur till världen

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-22 21:50



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Tre hjul på vägen räcker långt. Gillar Gunwales kommentar till, den satt som en smäck. Älskar den där filmen, men uppföljaren är kass i vanlig ordning. Tror det är mer än 20 år emellan dem. Kul tur du tog oss på! :)
2020-06-25

  TrollTörnTrappan VIP
Jodu, tack för perfekt tips att ha den som slutrad!
Djur med kläder gillar min fantasi oxå främst!!
2020-06-24

  Nanna X
Jag gillar mest djur med kläder, tjur med tjäder samt slutraden som sammanfattar fint.
2020-06-23

  Gunwale VIP
En resa ”orden runt”!
2020-06-23
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP