Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Uppe på tänkarstenen, där allt kan hända


Vild och varm


När strömmen av pockande frågor dig lämnar
när allt du med möda till slut har stängt av
till ensamhets ro invid tankarnas vågor
ditt tindrande, hemliga, brusande hav

bevakar så glädjefyllt ögonens iver
ett levande, orubbligt, mörkt ingenting
en världsrymd av tidlöshets flämtande glitter
din arvslott, ditt innersta av alla ting

så tänker du kanske du har blott minuter
och livet är bara ett narrande sken
Du finner ditt rutnät av måsten som väntar
men dock, vild och varm, och med solbrända ben.



12/6 2020




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-21 10:18



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
jättefin
och lätt som sorgmantel
lätt som ett glas vin och blicken kvar i en punkt som öppnar sig mot allt och inget
rimmen känns relevanta och smidiga i sin svängande kraft
JA en kombination av innehåll och form som jag tycker om.
det först stycket favoriten.
2020-06-21

  Nanna X
Din dikt är fin och tidlös i formen. Får mig att minnas en fantastisk tänkarsten på vårt sommartorp när jag var liten, ett flyttblock med trappsteg liksom uthuggna, kanske av en jätte.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP