Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur träsket

I syrenernas tid
ses en flicka på glid
i en sommarkvälls ljus
mörk fasad på ett hus.

Hon är smärt, ung och fin
hon är ett kassaskrin
vacker rumpa och bröst
hon har kommit från öst.

Men hon undrar ibland
vad det är för ett land
deras språk är så svårt
deras grepp är så hårt.

Ja hon är i exil
måste ta sig en sil
komma bort för en stund
kanske få sig en blund.

Hon är strängt sysselsatt
och får streta var natt
torskarna står i kö
och ibland får hon spö.

Ingen hör hennes rop
det hon tjänar ihop
tar nån annan omhand
här i främmande land.

Hennes värde är noll
livet går helt i moll
tills en uppsökargrupp
ett nytt spår har fått upp.

En bedrövlig syn
när hon släpats ur dyn
hon får hjälp nu och stöd
och ett nytt levebröd.

Ifrån knark är hon ren
sommarkvällen så len
hon kan glädjas därvid
i syrenernas tid.




Bunden vers (Rim) av Lena Staaf VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2020-06-21 20:13



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
angeläget tema om en fruktansvärd verklighet att utnyttja utsatta kvinnor, brukas och kastas på tippen efteråt. fina rim lättläst. glädjande det finns hjälp att få.

2020-06-27

  Solweig Jansson VIP
Bra text, luftig över bråddjup ! Obegripligt att så många " vanliga " män söker sig till en sådan sexuell handling och gör människohandel till en av de lönsammaste verksamheterna i Europa ! Mer ljus på " torsken " - debattera mansrollen och hur män beter sig i förhållande till detta - behövs !
2020-06-25

  Bodingen VIP
Hallickar och torskar har en riktigt cynisk människosyn, skulle inte tro att de vill se sina egna döttrar hamna i detta träsk.
2020-06-24

  Niliboy
Kanske bön hjälper henne och gör henne motiverad sluta, även om hallickarna är svåra!
2020-06-23

  Blomma-Stjärna VIP
vår tid och politik tillåter att kvinnor säljs som sexslavar!
... och du skriver det så rimsnyggt, lättläst och fint
tror ingen som läser
kan undgå att känna indignation
över de liv som skändas genom prostitution!

tack för ditt samhällsengagemang
och också för hopp
- vi kan ge hjälp och stöd
och man kan bli ren från olika tunga beroenden
2020-06-22

  ULJO
Du belyser ett av våra stora samhällsproblem. Utnyttjandet av de svaga
2020-06-22

  Öknens Ros VIP
Många sorgliga öden drabbar dessa flickor som tvingas till prostitution. Bra skrivet.
2020-06-22

  KattenKin VIP
Bra skrivet, lättläst om tufft och viktigt ämne!
2020-06-21

  Briza media
Tack för ditt diktande om de mest utsatta. Rimmen gör temat lite mer uthärligt och lättläst.
2020-06-21

  Kajan VIP
Hård verklighet, formen med rim och nästan naiv enkelhet förstärker intrycket av det fasansfulla. Starkt om rovdrift på människor, nödvändigt att lyfta fram.
2020-06-21

    Max Poisé
Svärta med ljus i slutet...tyvärr en sanning för några med nitlotten i sin hand!
2020-06-21

  BenGust VIP
Trafficking, bedrövlig mänskohandel.
Driven textbehandling.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP