Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som jag ser det

 

 

du som bär kärlek i hjärta och händer

och tar dig framåt med rosor på kind

trampar på stigen när årstider vänder

nynnar dig genom varje ny grind

 

du drar dig till minnes sånger från gammalt

som cirklar i tanken när snöstormen slår

då vandringen virrar där iskylans famnat

och skoskavet smärtar ju mera du går

 

jag tänker på dig från mitt avlägsna viste

din blinkning som mötte den hälsning jag gav

den fick jag av dig du med mod att ta miste

och släppa kontroll över livsgnistans nav

 

mitt minne dränerats på timglassanden

i nu står du nära mig brinner och ler

vår stund i torpstugan nere vid stranden

som om tyllgardinsfladder åter jag ser

 

ögonblicksuret slog glimrande timmar

den rodnande aftonen tände ett bloss

från molnet till hjärtat lades en grimma

och Andens fordon blev färdig för oss

 

du lånar oss mörkernatts stjärnögelyster

med vidöppna öron och lyssnade frid

händerna har vi för broder och syster

att leta en glänta i längtandets tid

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Per Rydberg
Läst 263 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-21 20:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Finstämt och vackert ! Gillar särskilt mörkernatts stjärnögelyster !
2020-06-25

    Lena Staaf VIP
Högtidligt, fint rimmat, som en psalm.
2020-06-22

    ej medlem längre
Romantiskt, högtidligt, gammaldags och med rim som stillsamt flyter fram.
2020-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg