Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vart för oss vår förflutenhet



Från grammonhörnen ljuder

Jethro Tulls Livin’ in the past



vi är vårt sjuttiotal personifierat

på gott på ont och allt däremellan



men vart för oss vår förflutenhet

när tillvarons kanter blir skarpa



när det förväntas mer av närvaro

och vårt djupaste engagemang



i frågor om samtidens rörelse

och nuet som just influgits hit



den snurrande turborealism vars

förankring ligger i närperceptionen



där något midsommaraktigt knappast

går förlorat eller upplöses i intet




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-22 10:17



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
På gott och ont och allt däremellan
Ord som inrymmer allt

Snurrande turborealism
Fd arbetskamrat uppfattade
att årets tid gick fortare
för varje år som gick. Kanske
Är det så? Allt ska ske så
snabbt idag.
2020-06-22

  Marita Ohlquist VIP
En utomordentligt bra text med många tankeväckande strofer!
Bra skrivet.



2020-06-22

  angela Täubert fd Jansson VIP
"nuet som just flugits hit"
suveränt ordanvänderi!
2020-06-22
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP