Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Livet pågår

Jag ger dig en god nyhet
och en dålig
sade den unga rösten i telefonen
vi enas om att fokusera på den goda

friad från något
utan klarhet
tillbaka på ruta ett

på en gren i skogen
en upphängd bh
snurrande myggor
en avbruten lövruska
träden gömmer solen
blåbären behöver regn

ser himlen genom den öppna balkongdörren
blommor och kryddor nyvattnade
vita moln omger blå öar
fåglarna berättar något för varandra

debatter pågår överallt
experterna är många
facit långt borta
människor dör fortfarande

pekfingret nästan känsellöst
när molnen färgas rosa

masserar ögonlocken
enligt ordination

takfläkten vispar luften
grannhusets fasad ljust rosa
när tiden delas
på åttonde våningen

 

©Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 398 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-06-22 12:04



Bookmark and Share


  Jan Widströmer VIP
Originella bildrader blir en journalfilm av dagen ur ett personligt perspektiv. Väl fångat.
2020-06-27

  ULJO
En berörande text från din penna.
2020-06-22

  KattenKin VIP
Fint och mänskligt, som en målning av din dag med ett hus som gör kväll i sista vers.
2020-06-22
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP