Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utred detta noga, skriv sedan en bok om det Mim.


En värld bättre av musik?

Poesivärlden och poesirummet bekräftades när popen gjorde sitt inträde.
När popvärlden uppträdde, och skapades, skapades den med melodier, som det kunde och skulle rimmas till!
Och bekräftade en gammal klyscha, och kanske legend...?
Om att dikter måste rimma!
Men innan synen på popen och sambandet med rim och poesi kom i antågande, var Beatles dem som med sin musik, och många med attityden som var före dem, att de med musik skulle förändra världen.
Vad lyssnar till exempel Kim yung Ung, eller vad den Nordkoreanske diktatorn heter, på för musik, man kan ju tex. undra.
Har han någon alldeles underbar musiksmak...
Som inte alls uttrycker våld eller mörka sidor?
Så kallad glättig, eller glad musik...?
Som man inte alls hade kunnat tänka om honom...
För att han kanske drömmer sig bort?
Eller bekräftar hans musiksmak hans val i livet, och är en allmän dystopi?
Man kan ju tex.undra.
Och varför jag undrar är just detta;
Har världen blivit bättre av musik?




Bunden vers av Mim
Läst 121 gånger
Publicerad 2020-06-23 06:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim