Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
direkt inspirerad av de verkliga serierna


Sagan om Den Dubbla Enkelstöten

 

 

 

 

Det var en gång en dubbelstöt som blev en enkelstöt. Den bodde i såväl böcker som tv-serier. Enkelstöten var gammal bekant med en dubbelstöt, vilken dock hade delat upp sig i två enkla stötar. Tanken var svindlande. Nu hade dessutom gubbarna ersatts av tanter. Hela bunten bar konkreta kopplingar till Björn Gustafson den äldre. Många upplevde komik i paniken. Somliga skrattade i kubik - mest åt hur arga gärningsmännen blev på varandra. Nej, gärningskvinnorna!! tyckte ett vittne. Till östra Smålands grundskolesektor hade polisen spårat bankrånarrekvisita. Rektorn ringde sin idiotsäkra läkare. Vem planterade deras galna idé ursprungligen? Vilka skulle återigen stöta ihop??

 

 

 

 

 

 

 

 




Prosa (100-ordare) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-24 20:13



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Ja gör det, tror det blir bra! Känner att jag missar mycket när jag saknar bakgrundskunskap. Jag anar en massa skön slapstick här, som en blandning av Totta Näslunds Faller fritt och Helan och Halvan fast ännu galnare. Här är låten: https://youtu.be/m09NL-vrdo4
2020-06-25

  TrollTörnTrappan VIP
Denna text blev extra nördig, kanske onödigt förvirrande, om än just meta-komisk, halvt om halvt ett referat..

Böckerna av Arvidsson har jag aldrig kommit till. Nu dock kollade jag nyinspelningen.

Gamlingarna som börjar utforska den kriminella banan under mer eller mindre samvetsbetänkligheter, gestaltas av Kyle & Tejle istället för Lindqvist & Gustafson. Versionerna visar sig bära fler likheter än jag fattade först..

Grunnar på lägga till en 100-ordare till i samma text, för att klargöra/utveckla sammanhanget även för någon oinsatt läsare.
2020-06-24
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP