Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Märkliga matvanor med mera


De har märkliga matvanor med mera, hela familjen Kanadagäss, både föräldrar och barn. De älskar gräs till frukost, gräs till lunch och konstigt nog, gräs till middag - visst är det gräsligt! 
I Hagaparken händer det andra konstiga saker: "Koppartälten serverar varm choklad med vispgrädde..." (Visst finns det tilltalande tält i Stockholm, som serverar chocklad med grädde!).

Och nere vid vattnet, vid Brunnsviken, har landskapsarkitekten Piper skapat små konstgjorda öar, vassruggar, archipelagos, holmar. Bara för att ge strandlinjen ett nytt utseende. De som inte gillar konstgjorda öar, här på Norra Djurgården tar båten till andra sidan och festar på människogjorda bakelser och kaffe på uteserveringen i Frescati.

Men vill Du fika på andra tider än mellan 10-16 så tar Du med dig egen picknick. I corona-tiden råder märkliga förhållanden. Men gör som Du alltid brukar. Ta med dig picknkick och eget sällskap så slipper Du känna dig avskärmad på grund av alla avstånd. Tur att Du har ett sällskap som kan hålla dig sällskap!
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 42 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-25 07:27Bookmark and Share


    Mim VIP
Denna text får en att tänka till.
2020-06-30

  AKT VIP
-Och förorenar över allt gör de. Bodde i ett par år i en ort där de ockuperade badstranden hela sommaren.
2020-06-25

  Emma Sofia VIP
äter dom rökt gräs, mån tro? eller röker gräs? man vet aldrig. =)
2020-06-25
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP