Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mina händer




Jag höll glädjens skål i mina händer

hoppades att dagen skulle falla mjukt
i dess botten

några timmar senare
sopade jag upp skärvorna

med tålamod och envishet
lagade jag den

det fattas några flisor
men den håller ihop

håller den varsamt i mina händer




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 30 personer
Publicerad 2020-06-26 09:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så bra...man får aldrig ge upp...
2020-07-11

  överlevaren VIP
Gång på gång genom livet går vi sönder för att samla ihop oss till en helhet....det är det som gör oss till människor ingen är felfri och misstag görs det är det som gör oss unik!
2020-07-05

  lila fjäderblomman VIP
Som livet självt, tryggt i dina händer!
2020-07-03

  Eva Helene VIP
Mjukt och ömsint formar du dina kloka ord.
2020-06-30

  Margit Grell VIP
Även om flisor fattas håller ’kroppen’ samman i sin skörhet och livet styr vidare. Fin bild!
2020-06-29

  Solweig Jansson VIP
Fin bild av det sköra livet !
2020-06-29

  aol
Så fint du väver livets skål
2020-06-28

  Ezmeralda VIP
Ömsint och vackert.
Livet är lika skört, men vi försöker lappa ihop det. Räta på ryggen och kämpa vidare.
2020-06-28

  M.Eta
Det man inte vill mista i livet får man lappa ihop så gott det går! Bra
2020-06-28

  bibbi ahrnstedt
Ja livet kan nog vara så och vi försöker att lösa saker
2020-06-27

  Magica VIP
Berörande!
2020-06-27

  Rise Little One
Så är det med livet men allt löser sig med lite tålamod...
2020-06-27

  Nils-Robert
Fin metafor om livet
2020-06-26

  Olof Lagerhorn VIP
Bilder som känsligt och skickligt gestaltar hur vi får försöka ta oss fram i tillvaron.
2020-06-26

  Karina"Kia"
Livets alla trasiga skärvor kan aldrig bli hela och hållas i båda händerna fast i ett grepp!

2020-06-26

  Niliboy
Ja det inte roligt när ägodelarna går sönder, de kräva omsorg.
2020-06-26

  KattenKin VIP
Klok och fin ordbild av en dag som både går sönder och som tålmodigt sen sätts ihop igen.
2020-06-26

  Blomma-Stjärna VIP
<3-kram till dig och dina
varsamma händer !
2020-06-26

  Maria Sundelin VIP
Viktigt att inte ge upp
Kramar
2020-06-26

  Sparvögat VIP
Glädjens toner behandlas varsamt när de möter sorgens land...
Fint och tänkvärt som alltid beskriver du livets skeenden.
2020-06-26

  Öknens Ros VIP
Det som trasigt är kan inte alltid lagas helt, men man har i alla fall försökt.
2020-06-26

  Kajan VIP
Fint, och tänkvärd dikt. En bild som är klar och dröjer kvar.
2020-06-26

  Kungskobran VIP
Mycket går att laga med ett bra lim
2020-06-26
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP