Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sommarfredag


Det mullrar,
åskar,
låter bryskt
i himlavalvet

krafter möts
kolliderar
Likt en förvarning
Om det kaos
naturliga skådespel
som väntar

Blixtar
ett flertal
i tät följd
är ett faktum

Sedan kommer regnet
Det hiskeliga
Oförtrutet
ihärdiga
Det förlösande
Som
Friskar upp
Kyler ner

I en handvändning
byts den
tropiska hettan
mot betydligt svalare temperaturer

Under trädet
På gården
samlas
fredagsfirare

I stråhatt och
lediga skjortor
de
dricker öl
i ett
svalkande
sommarregn




Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-26 17:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP