Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


William är en riktig entusiast men gammelgäddan är svårfångad kvällstid.


Tre människofiskare (KÅSERI)


Jag hittade tre människofiskare på den nybyggda bryggan (när klockan var 22.30). De väntade på gammelgäddan. Tänk om jag sagt till dessa fiskare att gammelgäddan brukar natta redan vid nio-tiden! Han jagar ju små abborrar sisådär klockan 04.35. Och ska han orka äta sig mätt så måste han få lite sömn i kroppen. Men den sanningen har dessa fiskare ingen aning om.

Du kanske undrar vad som hände efter att jag levererat denna sanning: "Gammelgäddan sover just nu!"

Precis som jag gissar så fortsatte dessa entusiastiska fiskare kasta loss, dragen susade i luften som märkliga ufo på väg mot vattenytan. Nu kunde man kanske gissa att Gamnelgäddan skulle vakna och lockas av dessa delikata drag. Men det blev istället tvärtom. Gammelgäddan sov där alla gäddor brukar sova - långt in i vassen, inom bekvämt räckhåll till alla nyfikna flygfän. Och där var det inget drag som hamnade. I så fall hade väl blivit ett bottennapp. Och med det sorgliga resultatet att någon av fiskarna trott att det faktiskt fanns en bångstyrig gädda där någonstans. Att det samtidigt var en smart och listig rackare, denne gammelgädda, hade de (som sagt var) INGEN ANING OM.
Prosa (100-ordare) av Bengt Malmsten VIP
Läst 30 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-06-26 22:58Bookmark and Share


  angela Täubert fd Jansson VIP
Jag trodde det enbart var Jesus som var "människofiskare", ett uttryck myntat från bibeln.
2020-06-28

  AKT VIP
Tron på den riktigt stora fångsten, det är den som driver sportfiskarna till ändlösa dygn vid fiskespöet. Allt för att hålla i fiskuslingen tre raska sekunder och sedan släppa den åter i plurret. Har aldrig förstått vitsen med detta! Man äter upp det som man fångat.
2020-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Malmsten
Bengt Malmsten VIP