Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en stund av dagen som varit

Det där busskortet
införskaffat av min man
laddat för en tur-o-retur
Lund-Malmö
föll ur min väska
också glasögonen
små och praktiska
för 30kr på Tiger
försvann
kanske medan jag sorterade sopor
i sophuset
- spilld mjölk....
är inte värt att gråta för
så jag ägnade kvällen
åt att sy och lappa och pryda
både ficka och väska
innerficka också
med sitt innehåll
av bankkort och id-kort
och nyckel till huset

Under tiden
visade Luiz mig
brasilianska legendariska sångare
som Maria Bethania
och Gilberto Gil
på youtube...
och kvällen går
mot natt och jag är lycklig

Snart ligger jag i sängen
och väntar
att Luiz ska läsa filosofi
för mig
Turen är nu kommen till;
Thomas av Aquino




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-26 23:44



Bookmark and Share


  lila fjäderblomman VIP
Saker och ting kommer och går - lyckan är det som består. Fint därom.
2020-07-03

  Respons VIP
Ett liv i tacksamhet och glädje för det viktiga.
2020-06-28

    Lena Staaf VIP
Varm text om att inte gräma sig över tråkiga händelser utan i stället ta vara på de goda ögonblicken.
2020-06-27

  Kungskobran VIP
Fin vardagsskildring
2020-06-27

  Rise Little One
Lyckan finns alltid nära till hands ... Det gäller att inse och prioritera.
2020-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP