Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Försökte vi fly i vindar?


I

Försökte jag fly med vindar
som rotlöshetsrotning lindrar
att famla där sol förblindar
försynen som synlöst tindrar,
så är här än något som hindrar
mig fram.
Damm.

Damm är jag på sommargräsen
som ska vittra bort i vinter,
damm på världs förgängselväsen
som mot jordens rundgång slinter.
Ett är gräset, jord och djuren,
ett i ett förenat nu,
ett är andra med naturen
men min människa är tu.

Tu med du, men kom ej nära
mig att läka oss igen,
dödens skära skall väl sära
på oss - smärtsamt - snälla vän.
Är det dess medvetenhet
eller våran egoism,
som sått vår envetenhet
att gå en eller i schism?

Försökte jag fly med vindar
var jag väl idiot,
försök, ingen sol förblindar
vår rotlösa ruttningsrot.

II

Harmonia rider i gryningen
från rotade gångars grift
tillsammans med efterdyningen
är vi ett, om än ett på vift.
Blev vi ett med en botmotsättning,
blev vi ett i särskillnaden?
Är förruttnelsens rutt roträttning,
läggs vi hop till inbillnaden?
Här är många i gångförrättning.
Av jord, ut ur damm
kom kortegerna fram
genom stenars förgyllda skrift.






















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-27 00:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP