Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinden - En ghasel

Linden
lämnar löv för vinden.
Still i parken går
suset utav vinden.
Vintern förestår
linden.

Grinden
gnisslar till i vinden.
Ljus i klangen hörs,
som en flöjt i vinden,
hur i dunklet rörs
grinden.

Vinden
sveper genom linden,
lämnar trädet bart;
spelar emot grinden.
Lyss, nu stillnar snart
vinden.




Bunden vers av Erik L
Läst 341 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-06-27 11:05



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Väl skrivet och en mycket intressant rimflätning som jag aldrig förut har sett! Egen form? Fint att läsa dig igen!
2021-07-06

  Bodil Sandberg
Jättefint .man fastnar i stämningen naturen finns med och där är man.har du onekligen fångat bra
2020-10-08

    JJ VIP
Mjuk vacker dikt! Vinden är en fin metafor!
Mvh. JJ.
2020-08-08

  Jan Widströmer VIP
Väl format format.
2020-06-27

  Ulf Carlsson VIP
Fint vävd Ghasel enligt konstens regler. Bör också läsas högt för att få fram vindens vindlingar.
2020-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Erik L
Erik L