Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

För mycket

Jag är bara för mycket.

För envis (som synden sa mina föräldrar och lärare)
För uthållig (tar flest pass på stan i valrörelsen)
För laddad (för allt jag vill göra)
För hoppfull (för jag tittar längre bort än horisonten)
För grubblande (kan inte låta bli att vrida och vända)
För intensiv (kan inte avstå från att dra saker till sin spets)
För passionerad (och därmed utsatt för besvikelser)
För skämtlysten (måste skratta åt allt som är korkat)
För allvarlig (när jag slutat skratta och tar in världen)

Jag borde lära mig att slappna av lite mer.
Det kanske går.
Men det blir tråkigt.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Lena Staaf VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-06-27 20:01



Bookmark and Share


  Magica VIP
Oj, mitt i prick där. Känner igen mig mycket i denna text. Har svårt att slappna av, men trott det är fel att vara så! Andra har sagt att "du måste ju slappna av"...
Tänkvärd text!

2020-07-19

  Gunnar Hilén VIP
Ja och under tråkigheten lurar sorgen. Bra nakenhet här.
2020-07-03

  Bodingen VIP
Det blir jättetråkigt, kör hårt!
2020-06-30

  Niliboy
Ja, man får passa sig, det får inte bli för tråkigt. Va duktig du är så många järn i elden!
2020-06-28

  Solweig Jansson VIP
Härlig text ! Jag tycker det låter som perfekta egenskaper att ha och undrar vem det är som klagar på dem ?! Kanske en likgiltig typ ...
2020-06-28

  Cikoria Blå VIP
Må diktarjaget få ha kul!
Det finns tillräckligt många som är "lagom".
Du har fått många kommentarer - det tyder nog på att många känner igen sig lite.



2020-06-28

  Respons VIP
Känns som att det aldrig går att duga inför alla människor i ens omgivning - bra grund för att ta beslutet att det viktigaste är att duga inför sig själv, oberoende av andras tyckanden.
2020-06-28

  Öknens Ros VIP
Utlämnande självporträtt. Tids nog hinner man ha tråkigt.
2020-06-28

  Briza media
Det låter som en helt underbar person som har svårt att förlika sig med den gängse föreställningen av hur en bör vara. Det är tur att det finns sådana människor!
2020-06-27

    Sefarge VIP
Den som tar in mycket
Ger ut mycket.
Så kan det ju vara?
Så tack för du finns
Till! Utanför medel
-måttighetens
Tillknäppta
osynlighets
Lag?
2020-06-27

  Blomma-Stjärna VIP
Spännande person och text!

Slappna av - släppa taget - låta gå
kan så klart vara bra - en stunds tråkighet är aldrig fel som ett litet tillägg till en dynamisk personlighet
2020-06-27

  Kajan VIP
Tycker jättemycket om din text, tyder på att diktarjaget har självinsikt..och vilken spännande person : )
2020-06-27

  morgonstjärna VIP
känns bekant på något sätt, fast slappna av gör man när man sover :)
det är viktigt acceptera sig som man är, alla är inte lika, en del har mer energi än andra.
2020-06-27

  Ulf Carlsson VIP
Verkar vara en adekvat självdeklaration! Att ha tråkigt är nödvändigt ibland.
2020-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Lena Staaf VIP