Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tro, hopp och kärlek


var inte rädd

 

din ensamhet är bara din

din ödemark ditt tomma rum ränsel för vetgirighetens frukt

sitter vilande

med utsikt över myren

och ön i mitten av all väta

ligger där i avskildhet

med tallbarrslukt

och vindpinad martall

nyfiken börjar du bygga en spång av ensamhetsvirket

lägger den över vattenmyren

det var där vi möttes

bland lingonblom odon ljung

sorgfågel och molnseglare

skratten från läpparna

skiftningen i ögonleenden

andetagen dagens solur

på plats nyfikenheten

sanningsökande

och störst av allt är




Fri vers av Per Rydberg
Läst 186 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-28 10:46



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Så himla vackert! Hur man tar sig ur ensamheten med hjälp av ensamhetsvirket till spången.
2020-06-28

  Solweig Jansson VIP
Underbar text !
2020-06-28
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg