Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kosmosbölja och havskontant



sätter tanketåg

på tankevåg

tumlande från

solkvalm till

astrala trakter

invid svalkans

fjärran katarakter



kometkarriär

för stjärnehär

meteoritsvärm

lätt förflyktigad

rymdtransparens

ögon genom glas

stellarisk extas



nånstans ett trumbeat

uppbrott och ut dit

till bolerorytmik

solkrämsmimik

och havssylfider



örats kosmosbölja

med Holst sakta följa

Jupiterstråk marschblås

planetariskt lyssnarbås

vid havskonstanten




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-06-28 12:50



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
En strålande nyordskonsert
av kosmisk stjärnorkester
2020-06-28

    Lena Staaf VIP
Spännande text med många roliga nyord. Från olidlig hetta till svalkande hav och rymd.
2020-06-28
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP