Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gardinmantel

Visste du att Axel slog mig
och sen dog han

att vi slog sönder möbler tillsammans
tills yxorna gick sönder
i alla fall hans

han gav mig en femma för att inte spela munspel
han gav konsumsgolvet en tjuga ibland
han kanske ljög om det

och som jag skämdes för honom
när han sa något sexistiskt
jag kunde skämmas
så att jag hatade mig själv

Han ritade kukar på allt
stora krulliga kukar
krusidullkukar
kukar som attackerade
kukar som var vänner
rädda mig från alla kukar
jag kunde inte säga kuk
och jag tyckte att det var intressant att han
alltid använde stor bokstav, punkt
och korrekt grammatik

Vi sprängde en gädda en gång
och han berättade om en svamptripp som han tagit

Hans föräldrar skiljde sig när han flyttade ut

Han började prata om pistoler
att det var svårt att sova
han pratade alltid om gnaget
sömnpiller

Vi sågs på halloween
han hade en alldeles för verklig mask
jag hade Tors papphammare och gardinmantel
han kunde se på teve på jobbet
hans knä var dåligt
osså gnaget


Han slog mig en gång så att jag blödde näsblod
rätt på vår lärares sko
jag undrar om hon minns
eller om det händer varje dag




Fri vers av 100apor
Läst 325 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-06-29 01:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

100apor
100apor

Mina favoriter
piano