Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldat 1 : Tätt intill Tallar

 

 

 

När jag var en ung soldat

mitt bland bärris, barr och mygg

sprang vi runt med siktet rakt

på träd som mot eld gav skydd

 

Fast tung ryggsäck sakna' mat

kändes myrträsk gungfly tryggt

...ty snart kom vår tross med flak

- tältets reva åter sydd

 

Löjtnant långt från tanters prat

var kväll : Samma läger bygg!

även neri isens vak

Solens order små moln lydd'

 

Dränkt i längtans celibat

blev var brud ohyggligt snygg

Lärde koppla knapp och spak,

skog med telefontråd prydd

 

Nätmaskerat skit-slit-hat

trots allt otyg lätt blev flyg....

Rest antenn från bandvagns tak

fick kontakt med månen grydd

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-06-29 15:08



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
stiligt
2020-06-30

  KattenKin VIP
Den fick mer bredd av tillägget. Bra.
2020-06-29

  KattenKin VIP
Soldatminne på rim, och krig på låtsas som mandomsprov blir nästan som kulturarv från lumpen eftersom den perioden för grabbar är skrotad. Kul idé som dikt.
2020-06-29

  SatansSon
det har du rätt i.
2020-06-29
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP