Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"


DUBBELHETENS BEGÅVNING

Som född av en psykiskt sjuk hora,
och en syfilitisk far,fann författaren
Georges Bataille ( 1897-1962 )
i sin akuta nöd räddning i katolicis-
men,
men som köttet var starkare än anden
drevs han ut i Paris nöjesliv
bland lättjefulla kvinnor
och som han uttryckte det " min enda
sanna kyrka är "bordellen"

Emellertid lät hans dubbla begåvning
hävda sig i litterär gestalning,
varför hans seriösare författarskap
kom i skymundan för det rykte han
förtjänat genom sitt pornografiska
författarskap,
i vars influenser fr Freud,de Sade och
möjligen arvsanlag från sina föräldrar,
befläckade hans karriär som seriös
författare i filosofiska ämnen.

*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2020-06-29 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP