Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Inspirerad av något Jack E. Gladh skrivit. Jag vet inte något just om radbrytningar, vettiga eller grammatiska,, så jag får nog gå 'min egen väg' i det sammanhanget. Svårt att avgöra om det skall handla om Harald eller Magda.


En smula tankegods






Harald har just börjat läsandet av en pocket
han haft i bokhyllan i flera år.

Den äger ett lästläst språk, har en smula
tillbakalutad humor och känns just därför,
att den har så intressanta karaktärer, med vänskap
mellan människor, vilka vågar vara just
motstridiga i sina föreställningsvärldar.

Vad boken heter? Den även äger fördelen
att vara skriven och utgiven sent
adertonhundratal i England.

'Dorian Gray's porträtt' av Oscar Wilde.
Harald läser en bred samling författare
och ett dussintal olika genrer.

Genom att inte inrikta sig exempelvis till enbart
trädgårdsskötsel, sagor, deckare eller fysik,
utan som sagt en blandad korg av ämnen,

det kan vara av intresse att läsa
i stort sett vilken bok som helst,
så länge den blott verkar begriplig.

Harald har svårt för böcker
där författaren kräver att läsare
skall stå på en 'obegriplig' nivå.

Tvärt om, som söker förklara för specialister,
eller de vilka tror sig vara det,
vikten av att bli förstådd
även av 'vanliga människor'.

Här kan bredden inne på denna sida,
bidra till en just bredd.
'Det skall lära mig ödmjukhet'.
Som någon visst har uttryckt saken.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 208 gånger
Publicerad 2020-06-29 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP