Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eget


Dagarna går

Solen värmer den tunna morgonrocken
en humla besöker balkongens lavendel
blundar
hör fågelsamtal och närbutikens kylfläkt
jag skulle ha gått och lagt mig i ett annat land
om covid 19 inte funnits

ett samtal förs på marken
under träden
rösterna fladdrar i vinden
orden går hit och dit

värmen plågsam stundvis
kroppens termostat saknar reglage
tomaterna har små gula blommor
jag skakar dem försiktigt

vaksamheten hade fått ledigt
skyddslös föll hon i fällan
för den snälla elakheten

vinden drog igenom huset
hittade sprickan i grunden
takpappen lossnade
därunder fanns gulnande fläckar

nedanför balkongen
bollpilar sida vid sida
kantar trottoaren
människor dör fortfarande
isoleringen tär
får alla semester i år
hur ska de orka
när får vi ses

jag stickar räta maskor
med gråmelerat garn
enstaka, ihop och två i en
i pannlampans sken

blixten lyser upp vårt fönster
knallen kommer direkt
skyfallet vattnar jorden
vi somnar om 

overkligheten finns överallt
människor svälter, skjuts, drunknar
som innan

vi möts i små rutor på skärmen
delar tankar
ger varandra kraft att gå ut i dagen
vi finns kvar
luften något svalare
huvudet något klarare

fönstren öppna
en svag bris
lyfter gardinerna in i rummet

 

© Eva Hedlund fd. Langrath




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-06-29 14:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så bra skrivet att jag inte kommer på något att kommentera din text med. Bara läsa och leva mig in
2020-06-29

  KattenKin VIP
Det är som ett kollektivt straff, husarrest för alla. Hoppas verkligen denna upplevelse är en engångsföreteelse och att det snart är över. Fint skrivet, levande och stillsamt. Pannlampan var cool. :)
2020-06-29

  Kajan VIP
Tycker om denna, läsvärd.
2020-06-29
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP