Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En människa som stannar

En människa som stannar är en människa som kämpar
som inte gett upp inför det nya
förkastat det som är
en vardagsrutinens hjältinna
fylld av grunder, stabilitet
bär tyngden i sig
för att hållas i, tas spjärn mot


En människa som stannar är en människa som väntar
som pausar och anpassar
går i ide och försvinner
tills fåglarna flyger tillbaka
videungen sjunger
livet återupptas

En människa som stannar är en människa som längtar
som aldrig klarat att förverkliga
att själv ta språnget ut
ser livet i skuggan av horisonten
blekna i familjaritet
den som aldrig varit borta
hör aldrig hemma någonstans

En människa som stannar är en människa som blir lämnad
som blir kvar och får leva i eftersmaken
van vid känslan av det ovalda
i tomrummet som blir över
letar dofterna sig in


En människa som stannar är en människa som förblir ensam
som slits ifrån sitt sammanhang
rycks med rötterna ur tillvaron
eller tillvaron från rötterna
som aldrig närmat sig att förnimma
i världens obevekliga rörelse framåt
är du bara en människa





Fri vers av pleasant street
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-06-29 15:51



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Fint diktat, välskrivet och bra beskrivning om hur det är att vara människa
2020-07-08
  > Nästa text
< Föregående

pleasant street