Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

White lives matter

Vi ser det överallt
brist på förståelse
Brist på sanningshalt
maktens lag inväntar ingen förkunnelse

Alltför få vill dela sitt bröd
alltför få vill hjälpa någon i nöd
Men makten stjäl gärna nån annans bröd
slår gärna nån oskyldig under parollen “vi vill förhindra kaos och död”

Och igår drabbade makten mig
där jag satt sovande och nötte en bänk i en busskur
Visst var det mitt i natten men det är väl ingen jättegrej
och plötsligt såg polisen lilla mig

De viftade med en falsk flagga
“vi måste hjälpa dig, att sitta här och sova är för farligt för dig”
Orden lät bra, men strax efteråt hamnade orden i en skugga
och en verklighet syntes som format av ett Hakkors-sigill

Gick årets midsommar på en för lugn stig
hade makten inte fått leka av sig som brukligt är
Blev de tvungna att uppfinna ett brott för att få leka rommen av sig
började de dregla av maktbegär när de insåg att de kunde plocka ett blåbär

Polistjejen sa: men du var ju trevlig vi hade ju inget groll
förmodligen har hennes färger börjat svartna i hennes själ
Hon tycks inte längre kunna bevittna saker opartiskt med hjärtat i behåll
oavsett hudfärg, rik eller fattig, nykter eller onykter förtjänar vi alla att behandlas väl

Om de verkligen tyckt synd om mig fanns ingen anledning till raseri
de hade inte behövt väcka mig brutalt och behandla mig som en brottsling
Vi blir alla arga på översitteri
de kunde kört hem mig, men valde att beslå mig med handbojor och utsätta mig för feg-brottning

Nu tvingas jag ändra åsikt
och tro att dåliga poliser växer som ogräs
Och dagens dikt föds av min plikt
att försöka vara moralens schackpjäs

Själv har jag arbetat fem år som kriminalvårdare
och ändå lyckades jag behålla själen min någorlunda vacker
Tålde fula ord fast makt-nyckeln fanns i min hand och kunde gjort mig hårdare
men nej, jag kommer aldrig förstå mobbing och makt-moralens fega attacker

Jag vet att det finns bra poliser
men trodde att det fanns ett fåtal dåliga poliser
Nu har Södertälje-polisen
lyckats att få mig att tycka mer illa om poliser

Undrar om det alltid är så här
de beter sig när kamerorna är avslagna
Nu förstår jag “Floyd” bättre
skiten växer tydligen med makten




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-06-29 20:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vilken jobbig upplevelse ! Ja, man undrar verkligen över vilken utbildning de får i bemötande. Det var annorlunda för 30-40 år sedan, då var polisen mer mänsklig.
2020-07-03

  Larz Gustafsson VIP
Police lives matter.
2020-06-29
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP