Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Med tillräckligt många ä:n

Fartyget var en bil, kallad Bilen. Girning var en högeravfart från ormen. Svart och rak hade den mekaniskt och omärkligt ringlat sig. Körde vidare på mindre vägar.
- Har de följt det naturliga talet pi, precis som växter?
- Vad skulle en sådan upptäckt generera?
- Vad för sorts ljus är det vägs ände har sökt?
- Eller är det roten jag talar om, näringen?
Vi stannat vid en gammal pittoresk stenkyrka. Klev ur, klev in och satte oss i slutet.
- Fast var börjar det, vid altaret eller vid vapenkammaren?
- Börjar de rycka i kroken här?
- Med korstecken eller ansikten riktade mot golvet?
- Alltså blicken sluten, hmm?
- Innanför; ögonen kilar som vatteninsekter uppför linan, förbi flötet som guppar på brytningen mellan världarna.
- Skådar de något?
- Är det Jesus?
- Ett febrilt ryckande efter kroken, alltså ett än hårdare bönande, ihop knipande med ögonen.
- Kanske vilja fastna på riktigt?
- Sväva in i skeppet. Kontrollera gravitationen. Möta Han i slutet eller om det är i början. I alla fall, möta Det bländande leendet, som hos en värd för ett påkostat cocktailparty. Bara de bästa är bjudna?
- Men ett tranquilium infinner sig i Guds hus, visst?
- Templet. Bönehuset. Lite som en Kub, hmm?
- Ord kan vara sidor på en kub, visst?
- Eller är det en dreidel?
Vi hade lämnat kyrkan och fortsatt vår färd och kommit till Gyllene Uttern.
- Vilken utsikt!
- Fabulöst?
Tittade ut över vatten och ljuset lekte med alla medium.
- Makalöst?
Stod och vände och vred på ordkuben.
- Otroligt?
- Oerhört?
- Sagolikt?
- Fabelaktigt?
- Hissnande?
- Exempellöst?
- Legendariskt?
- Legendomspunnet?
- Rekordartad?
- Rekordmässigt?
- Jättefint?

Ord och ljus hypnotiserade.

- Det är som att vara tillbaks på ormen, visst?
- Ett omärkligt fall in i ett bekvämt dåsande?
- Vad säger du?

” Håll käften”







Fri vers av Thomas
Läst 184 gånger
Publicerad 2020-06-29 23:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thomas