Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jordnymfen månar



virvlande kyss

väsen och hyss

skogsrået skred

enligt
älvornas sed



tankar och bruk

jordnymf på huk

fältmark så huld

blir till
åkrarnas guld



vittrornas dans

genom slåtterängar

mot fäbon i trance

över blomstersängar



småknyttens pass

vid trolska källan sund

scatgnolande jazz

i förvandlingens stund



Torplinas teg

jordmånen steg

lantfolket bjöd

nymf på
getost och mjöd




Bunden vers (Rim) av BenGust VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-06-30 15:13



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du målar glädjen i skogsfolkens liv
2020-07-12

  Öknens Ros VIP
I skog och äng
Det är gamäng
Alla dess väsen
För ett herrans oväsen
2020-07-01

  Solweig Jansson VIP
Härlig stämning av gamla myter och sagor kring skogslevande väsen - vars berättelser ofta hade en pedagogisk udd - berättade hur man borde leva och uppföra sig !
2020-07-01

    Lena Staaf VIP
Trolsk stämning i din dikt.
2020-06-30

  angela Täubert fd Jansson VIP
Precis som i mina trolska barndomsskogar! Väl skaldat.
2020-06-30

  Elinor Sörensson VIP
Bara älskar!
Mumma för en skogssjäl.
2020-06-30
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP